Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tarte flambée eller flammkuchen är en tunn pizza utan jäst i degen. Den liknar pizza bianca som har crème fraiche på botten. Den är vanlig i Alsace och södra Tyskland och toppas med varmrökt fläsk, gul lök, svartpeppar och lite ost ovanpå crème fraichen.
Arbeta samman mjöl, ljummet vatten och salt till en deg och tillsätt oljan sist. Degen ska vara ganska fast. Låt degen vila minst 1 timme under plastfolie.
Sätt ugnen på 250 grader. Dela degen i tre till fyra delar. Kavla ut varje del supertunt, till en avlång degplatta 20x30 cm och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
Bred tunt ut ca 2 msk crème fraiche, på varje degplatta, men inte ut på kanterna. Strö över osten. Skala och skiva jordärtskockorna tunt på mandolin. Skiva zucchinin tunt. Skala och skiva rödlöken i tunna ringar. Fördela jordärtskocka, zucchini och rödlök på degen. Salta lätt och krydda med nymald svartpeppar.
Grädda i mitten av ugnen, 5–8 minuter. Garnera med klickar av löjrom och alfalfagroddar och skivad gräslök. Dela tarte flambéen i bitar och servera direkt. Gott med snackpaprika till.
Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén
Recept från Mitt kök