Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål

Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål är en tunn pizza med knaprig botten och utan jäst i degen. Enkel att göra och perfekt som tilltugg till drinken. De går bra att göra helt klara strax innan gästerna kommer.

Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål
Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål
Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl special
  • 1 dlvatten
  • 0,5 mskolivolja
  • 2 krmsalt

Fyllning

  • 4 mskcrème fraiche
  • 4 mskbasilikapesto- gärna färsk
  • 1bananschalottenlök
  • 0,5fänkålsstånd

Garnering

  • 46rädisor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen.

  2. Rör ihop mjöl, vatten, olja och salt. Knåda degen smidig, 2–3 min, på köksbänken. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Låt degen vila övertäckt ca 5 min.

  3. Dela degen i 4 bitar. Kavla ut dem till tunna bottnar på lätt mjölad arbetsbänk och lägg dem på bakplåtspapper.

  4. Bred crème fraiche på bottnarna men lämna kanterna fria. Bred pesto ovanpå.

  5. Skala och skiva löken tunt. Ansa och skiva fänkål tunt. Strö lök och fänkål på bottnarna.

  6. Flytta över bakplåtspapperet med bottnarna till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 min tills de fått fin färg. Skär i bitar och servera.

Vad tyckte du om receptet?