Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tarte flambée med crème fraiche, pesto och fänkål är en tunn pizza med knaprig botten och utan jäst i degen. Enkel att göra och perfekt som tilltugg till drinken. De går bra att göra helt klara strax innan gästerna kommer.
Sätt ugnen på 250°. Sätt in en plåt i ugnen.
Rör ihop mjöl, vatten, olja och salt. Knåda degen smidig, 2–3 min, på köksbänken. Tillsätt lite mer mjöl om den är alltför kladdig. Låt degen vila övertäckt ca 5 min.
Dela degen i 4 bitar. Kavla ut dem till tunna bottnar på lätt mjölad arbetsbänk och lägg dem på bakplåtspapper.
Bred crème fraiche på bottnarna men lämna kanterna fria. Bred pesto ovanpå.
Skala och skiva löken tunt. Ansa och skiva fänkål tunt. Strö lök och fänkål på bottnarna.
Flytta över bakplåtspapperet med bottnarna till den heta plåten. Grädda mitt i ugnen 7–10 min tills de fått fin färg. Skär i bitar och servera.