Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tartar på rökt fisk  

Tartar på rökt fisk passar som förrätt eller lunch. Tillsammans med tartartillbehör som rödlök, pepparrot, kapris och massor av citronsaft blir den rökta fisken till lysande festmat. Kanske har du möjlighet att röka din egen fisk.

Tartar på rökt fisk  Tartar på rökt fisk  Tartar på rökt fisk  
Tartar på rökt fisk Foto: Magnus Carlsson / BMB

Ingredienser

  • 250 grökt fisk- t ex makrill, MSC-märkt
  • 0,5rödlök
  • 0,5 dlolivolja
  • 2 mskkapris
  • 1 mskpepparrot- riven
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 4äggulor
  • timjan

Gör så här

  1. Ta bort skinn och ben från fisken. Grovhacka fiskköttet. Skala och finhacka löken. Blanda fisk och lök med olja, kapris, pepparrot och citronsaft. Krydda med salt.

  2. Fördela tartaren på tallrikar och garnera med äggula och timjan på toppen. Droppa gärna över lite extra olja.

Vad tyckte du om receptet?