Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tartar på oxe med smetana, bondbönor och löjrom är godast när den serveras rumstempererad, men om du vill förbereda är det viktigt att den förvaras i kylen. Lägg ihop den med tillbehör och garnering strax innan gästerna kommer.
Skär bort fettkappan från köttet och lägg fettet i en kastrull. Sätt kastrullen på svag värme och låt fettet smälta. Bryn 50 g smör och blanda med 2 msk av det smälta fettet från köttet.
Halstra köttet snabbt runt om i en riktigt het stekpanna så att det får en rostad ton. Låt svalna 10 min, skär det sedan i små bitar, 3 x 3 mm, och ställ det åt sidan.
Koka upp vatten och 2 krm salt i en kastrull och mixa i 25 g smör med mixerstav. Ta kastrullen åt sidan och lägg i bönorna.
Blanda köttet med det brynta smörfettet och pepparroten. Krydda med 1/2 tsk salt. Bred smetana och fördela kött på åtta tallrikar. Låt bönorna rinna av och lägg på dem. Skiva champinjonerna. Fördela champinjoner, löjrom och smörgåskrasse över. Toppa med lök och pudra mixad svamp och peppar över tallrikarna.