Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tartar på dovhjortsinnanlår

Tartar på dovhjortsinnanlår ska göras i rätt ordning. Gör alla tillbehör färdiga. Hacka köttet till tartaren, lägg upp och servera direkt.

Tartar på dovhjortsinnanlår
Tartar på dovhjortsinnanlår
Tartar på dovhjortsinnanlår
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 400 gdovhjortsinnanlår
  • 1 mskolivolja
  • 2 tskflingsalt
  • 2 tskdijonsenap

Svamp

  • 150 gkantareller- tratt­kantareller eller champinjoner
  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 2kryddnejlikor
  • 1stjärnanis

Pepparrotsmajonnäs

  • 1äggula
  • 1 tskdijonsenap
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 1,5 dlrapsolja
  • 0,5 dlpepparrot- riven
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • cornichons

Gör så här

  1. Svamp: Ansa och rensa svampen noga. Koka upp ättika, socker, vatten, salt och kryddor så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över svampen och låt svalna och ställ sedan i kylen. Låt svampen stå ca 24 timmar i kylen.

  2. Majonnäs: Blanda äggula, ­senap och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning. Tillsätt pepparroten och krydda med salt och peppar.

  3. Putsa köttet och hacka det i små bitar. Blanda det med olja och flingsalt.

  4. Bred ut en halv tesked senap på varje tallrik och lägg köttet ovanpå. Klicka pepparrotsmajonnäs vid sidan om. Garnera med ­syltad svamp och halverade cornichons. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?