Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tartar på dovhjortsinnanlår ska göras i rätt ordning. Gör alla tillbehör färdiga. Hacka köttet till tartaren, lägg upp och servera direkt.
Svamp: Ansa och rensa svampen noga. Koka upp ättika, socker, vatten, salt och kryddor så att sockret löses upp. Häll den varma lagen över svampen och låt svalna och ställ sedan i kylen. Låt svampen stå ca 24 timmar i kylen.
Majonnäs: Blanda äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan, först droppvis och sedan i en fin stråle under kraftig vispning. Tillsätt pepparroten och krydda med salt och peppar.
Putsa köttet och hacka det i små bitar. Blanda det med olja och flingsalt.
Bred ut en halv tesked senap på varje tallrik och lägg köttet ovanpå. Klicka pepparrotsmajonnäs vid sidan om. Garnera med syltad svamp och halverade cornichons. Servera direkt.