Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tartar med soja, ingefära och rostad blomkål är ett gott drinktilltugg. Om du vill förbereda kan brödet och blomkålspurén göras 3–4 timmar före servering.
Skär biffen i små tärningar. Ställ den i kylen så länge.
Plocka några små buketter av blomkålen, spara dem till fritering. Blanda ättika, socker och vatten. Hyvla stammen tunt och lägg i ättikslagen. Koka resterna av blomkålen i grädden. Mixa till en puré, och krydda med 1/2 tsk salt. Skala och riv ingefäran och blanda ner i purén.
Skär bröd tunt och stek krispiga krutonger.
Hetta upp oljan till 160°. Fritera de små blomkålsbuketterna tills de fått fin färg. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Krydda med 2 krm salt.
Blanda biffen med soja och låt stå ca 10 min. Lägg köttet i en skål. Spritsa på blomkålscrème. Garnera med friterade blomkålsbuketter, picklad blomkål, brödkrutonger och koriander.