Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tartar av saltbakad rödbeta. Örtoljan som blir över kan användas till att till exempel ringlas över sallad.
Sätt ugnen på 200°. Skrubba rödbetorna noga i ljummet -vatten. Strö ut saltet i en liten ugnssäker form. Ställ rödbetorna i saltet. Tillaga dem mitt i ugnen i ca 45 min tills de är genommjuka. Ta ut och låt rödbetorna svalna.
Örtolja: Repa bladen från persilja och timjan. Mixa dem med oljan i en liten mixer till en slät, grön olja. Krydda med salt.
Våffelhjärtan: Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll i vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.
Skär rödbetorna i små tärningar. Blanda dem med kapris och vinäger. Fördela rödbetorna på tallrikar i så kallade stansringar. Packa dem hårt så att de håller ihop. Ringla lite örtolja runtom.
Grädda 2 laggar våfflor av smeten i våffeljärn. Lägg två våffelhjärtan vid sidan om -tartaren och garnera med -persilja och timjan.