Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tartar av saltbakad rödbeta med örtolja och våffelhjärtan

Recept på tartar av saltbakad rödbeta. Örtoljan som blir över kan användas till att till exempel ringlas över sallad.

Tartar av saltbakad rödbeta med örtolja och våffelhjärtanTartar av saltbakad rödbeta med örtolja och våffelhjärtanTartar av saltbakad rödbeta med örtolja och våffelhjärtan
Tartar av saltbakad rödbeta och våffelhjärtan Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 4rödbetor- (à 100 g)
  • 1 dlgrovt salt
  • 2 mskkapris
  • tskbalsamvinäger

Örtolja

  • 0,5 krukabladpersilja
  • 0,5 krukatimjan
  • 1 dlolivolja- mild
  • 1 krmsalt

Våffelhjärtan

  • 50 gsmör
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 1,5 dlvatten

Garnering

  • bladpersilja
  • timjan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skrubba rödbetorna noga i ljummet -vatten. Strö ut saltet i en liten ugnssäker form. Ställ rödbetorna i saltet. Tillaga dem mitt i ugnen i ca 45 min tills de är genommjuka. Ta ut och låt rödbetorna svalna.

  2. Örtolja: Repa bladen från persilja och timjan. Mixa dem med oljan i en liten mixer till en slät, grön olja. Krydda med salt.

  3. Våffelhjärtan: Smält smöret. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Häll i vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.

  4. Skär rödbetorna i små tärningar. Blanda dem med kapris och vinäger. Fördela rödbetorna på tallrikar i så kallade stansringar. Packa dem hårt så att de håller ihop. Ringla lite örtolja runtom.

  5. Grädda 2 laggar våfflor av smeten i våffeljärn. Lägg två våffelhjärtan vid sidan om -tartaren och garnera med -persilja och timjan.

Vad tyckte du om receptet?