Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tartar av färsk tonfisk och wasabimajonnäs

Recept på tonfisktartar. Under tonfisktartaren i de små frasiga skålarna finns en klick majonnäs smaksatt med sesam och wasabi. Skålarna av tunn deg är enkla att göra i förväg om man har en minimuffinsplåt.

Tartar av färsk tonfisk och wasabimajonnäsTartar av färsk tonfisk och wasabimajonnäsTartar av färsk tonfisk och wasabimajonnäs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 200 gwontondeg- vårrulledeg eller filodeg
  • 150 gtonfisk- färsk eller fryst
  • 1 dlmango- tärnad fryst
  • 1 tskrostad sesamolja
  • 1 tskingefära- riven

Majonnäs med wasabi och rostad sesamolja

  • 1 dlmajonnäs- hemlagad eller Hellman's
  • 1 mskwasabipasta
  • 1 tskrostad sesamolja

Garnering

  • smörgåskrasse
  • 2 tskfurikake

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär degen i rutor ca 6 x 6 cm och tryck ner dem i en minimuffinsform. Används filodeg behöver man lägga dubbla degark i formarna. Det blir deg över som går bra att frysa in igen.

  2. Grädda ”skålarna” mitt i ugnen i 3–5 min. Låt svalna innan de tas ur formarna eller låt dem stå kvar i plåten tills de ska fyllas.

  3. Skär tonfisken i små fina tärningar. Skär mangon i lika stora tärningar som fisken. Blanda fisk och mango med sesamolja och ingefära.

  4. Majonnäs: Rör samman majonnäs med wasabi och sesamolja.

  5. Klicka eller spritsa ut en liten klick majonnäs i varje skål precis före servering. Lägg på ca 2 tsk av tonfisktartaren. Strö över smörgåskrasse och furikake.

Vad tyckte du om receptet?