Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tonfisktartar. Under tonfisktartaren i de små frasiga skålarna finns en klick majonnäs smaksatt med sesam och wasabi. Skålarna av tunn deg är enkla att göra i förväg om man har en minimuffinsplåt.
Sätt ugnen på 200°. Skär degen i rutor ca 6 x 6 cm och tryck ner dem i en minimuffinsform. Används filodeg behöver man lägga dubbla degark i formarna. Det blir deg över som går bra att frysa in igen.
Grädda ”skålarna” mitt i ugnen i 3–5 min. Låt svalna innan de tas ur formarna eller låt dem stå kvar i plåten tills de ska fyllas.
Skär tonfisken i små fina tärningar. Skär mangon i lika stora tärningar som fisken. Blanda fisk och mango med sesamolja och ingefära.
Majonnäs: Rör samman majonnäs med wasabi och sesamolja.
Klicka eller spritsa ut en liten klick majonnäs i varje skål precis före servering. Lägg på ca 2 tsk av tonfisktartaren. Strö över smörgåskrasse och furikake.