Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Denna tårta måste göras i god tid eftersom tårtbottnen ska stå i ugnen 5 timmar för att torka ordentligt.
Sätt ugnen på 250°. Vispa äggvitorna till hårt fast skum. Tillsätt sockret och fortsätt vispa. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en plåt. Bred ut smeten i ett tjockt, jämnt lager på plåten. Lämna ca 3 cm utmed kanterna på plåten. Marängsmeten ska ligga tjockt. Blir det för tunt, blir marängen för seg. Ställ in plåten längst ner i ugnen. Stäng av värmen efter 2 minuter, låt plåten stå kvar i ugnen 5 timmar. Öppna inte luckan under tiden.
Blanda äggulor, strösocker, citronsaft och rivet citronskal i en rostfri kastrull. Ställ kastrullen på plattan och värm under kraftig omrörning hela tiden. När såsen börjar tjockna, tar du kastrullen från värmen. Låt citronkrämen kallna.
Lägg marängbottnen på ett tårtfat, vispa grädden och blanda den med citronkrämen och myntabladen. Bred citrongrädden över botten.
Fördela hela eller skivade jordgubbar ovanpå tårtan. Garnera gärna med hela färska myntablad.