Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Pajskalet med bakad mjölkchokladkräm dekoreras med minimarshmallows doppade i limejuice, limeskal och socker.
Blanda i ägget till en deg. Arbeta så lite som möjligt med degen. Slå in i plast och lägg svalt 30 minuter.
Kavla ut degen 3–4 mm tjock och fodra en låg pajform.
Grädda pajskalet ljust gyllene i 200 grader, 15–20 minuter.
Fyllning: Hacka chokladen fint. Värm grädde och mjölk till kokpunkten. Slå gräddmjölken över chokladen och blanda till en slät smet. Rör ner ägget.
Fyll pajskalet med chokladkrämen och grädda tills fyllningen just stannat i 120 grader i cirka 20–30 minuter. Dekorera pajen med limemarshmallows.
Limemarshmallows: Riv limeskalet och pressa juicen. Blanda socker, citronsyra och limeskal. Doppa marshmallows snabbt i juicen och vänd de sedan i sockerblandningen. Låt dem torka något. Skär mangon i bitar och garnera tarten. Toppa med limemarshmallows.
Recept från Mitt kök