Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taramosalata Dipsås av fiskrom

Tarama kan köpas i saluhallar och buriker med utländska livsmedel. Det är fiskrom som kommer från fiskarna rödbarb eller gråmulte.

Taramosalata Dipsås av fiskrom
Taramosalata Dipsås av fiskrom
Taramosalata Dipsås av fiskrom

Ingredienser

  • 100 gtarama
  • 3bröd- skivor vitt torkat i rumstemperatur
  • 3 dlvatten
  • 1,5 dlolivolja
  • 0,75 dlcitron- pressad saft

Gör så här

  1. Lägg tarama i en mixer. Skär brödet i bitar och blötlägg i vattnet ca 5 min. Krama ur vattnet och lägg i mixern. Kör brödet med rommen. Tillsätt olivolja, lite i taget, tills det blir krämigt. Smaka av med citronsaft. Tillsätt ev kallt vatten om det blir för tjockt.

Vad tyckte du om receptet?