Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En god texmexrätt som uppskattas av de flesta. De frasiga rullarna är fyllda med kryddstark färs och en mild majskräm. Servera rullarna på sallad med salsa och gräddfil. Används medelstora tortillabröd räcker en förpackning, men vill man använda små tortillabröd behövs två förpackningar. De blir extra fina och goda med gula majstortillabröd eller orangefärgade med morot.
Sätt ugnen på 225°. Skär ett snitt i korven, om inte färs används, och ta ut färsen. Stek färsen tills den fått fin färg, hacka sönder större klumpar av färsen med stekspaden. Ta upp färsen. Låt majsen rinna av väl och stek den på högsta värmen i ca 3 min tills den fått färg. Låt bönorna rinna av.
Mixa majs och bönor i mixer eller i matberedare till en ljusgul kräm. Det gör inget om inte alla majskorn är mixade. Krydda krämen med 1/2 tsk salt.
Fördela ca 2 msk majskräm och lika mycket av färsen på tortillabröden. Ta mindre om bröden är små. Rulla ihop dem till fasta rullar och lägg dem i en smord ugnssäker form eller på en plåt med bakplåtspapper.
Pensla rullarna med 2 msk olja. Strö över ost. Gratinera mitt i ugnen i ca 12 min tills rullarna är frasiga.
Skala och strimla löken. Servera taquitos på ett fat med lök, salsa, gräddfil, jalapeño och sallad.