Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tapenaderöra

Tapenaderöra går snabbt att hacka ihop ­och den blir mer smakrik än tapenade mixad i matberedare.

Tapenaderöra
Tapenaderöra
Tapenaderöra
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 dlvalnötskärnor
  • 1 dlsoltorkade tomater- marinerade
  • 1 dlsvarta oliver- utan kärnor, marinerade
  • 5sardeller
  • 1 dlparmesan- riven
  • 2 mskpersilja- strimlad
  • 1 mskolivolja
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • crostini

Gör så här

  1. Mosa nötterna grovt i en mortel. Finhacka tomater, oliver och ­sardeller.

  2. Blanda det hackade med nötter, ost och persilja. Blanda i olja och krydda med peppar. Servera med crostini.

Vad tyckte du om receptet?