Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tapenadecrostini

Oliverna är redan smaksatta av ansjovis, en perfekt genväg till gott resultat!

Tapenadecrostini
Tapenadecrostini
Tapenadecrostini
Tapenadecrostini Foto: Jenny Grimsgård

Tapenadecrostini

  • 0,5baguette
  • 3 mskolivolja
  • 1 burkoliver med anjovis- (350 g)
  • 1 litenvitlöksklyfta
  • 0,5 dlparmesan- riven

Garnering

  • parmesan

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär baguetten i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med 2 msk olja. Rosta dem mitt i ugnen ca 8 min.

  2. Häll av vätskan från oliverna. Lägg dem i en matberedare tillsammans med pressad vitlök, parmesan och 1 msk olja. Mixa till en grynig massa. Skeda upp tapenade på brödsnittarna strax före servering. Garnera med parmesan.

Vad tyckte du om receptet?