Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tapenade

Smakrik röra som går snabbt att göra. Servera gärna som tillbehör till exempelvis kyckling, fläskkött och fisk.

Tapenade
Tapenade
Tapenade
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5 dlsvarta oliver- urkärnade
  • 2vitlöksklyftor
  • 4sardellfiléer
  • 1 dlolivolja- gärna kallpressad
  • 1 mskkapris
  • 1 mskbasilika- hackad
  • havssalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Lägg oliver och skalade vitlöksklyftor i en mixer och mixa grovt.

  2. Tillsätt sardellfiléer, olivolja och kapris och mixa hastigt till en röra.

  3. Vänd i basilikan.

  4. Smaka av med salt och svartpeppar.

  5. Förvara tapenaden i en burk med lock i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök