Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tapenade

Passar bra till kyckling, fläskkött eller ugnsrostade grönsaker. I Frankrike serverar man ofta tapenade till baguetter eller krutonger före maten som aptitretare.

Tapenade
Tapenade
Tapenade
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 5 dlsvarta oliver- urkärnade
  • 2vitlöksklyftor
  • 4sardellfiléer
  • 1 dlolivolja- gärna kallpressad
  • 1 mskkapris
  • havssalt
  • svartpeppar- malen

Gör så här

  1. Lägg oliverna i en mixer eller i en mortel.

  2. Skala vitlöksklyftorna och lägg i mixern. Mixa allt grovt.

  3. Tillsätt sardellfiléer samt olivolja. Mixa hastigt ihop alla ingredienserna till en röra.

  4. Smaka av med salt och malen svartpeppar.

  5. Förvara tapenaden i en burk med lock i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök