Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Salsan är helt fettfri och inte ens en gnutta fett behövs när fisken kokas i vinets ånga. Då kan vi kosta på oss lite olivolja till de dröm-
goda rotfrukterna.
Rotfrukter: Sätt ugnen på 225°. Skala och skär rotfrukterna i bitar eller stavar. Lägg dem i en ugnssäker form och blanda först med saltet, sockret och rosmarinen, sedan med oljan. Bred ut dem och rosta i mitten av ugnen ca 25 min. Rör om 1-2 gånger under tiden.
Fisk: Mät och koka upp vinet och saltet i en liten kastrull. Lägg i fisken och koka på högsta värme under tättsittande lock 1-2 min, så att fisken kokas i vinets ånga som bildas. Strö över koriandern, ta grytan från plattan och låt stå under lock till serveringen.
Salsa: Skär gurkan och rädisorna i små tärningar. Strimla salladslöken. Blanda gurkan, rädisorna, löken och ingefäran med limesaften i en skål. Smaka av med socker och salt.
Servera rotfrukterna, fisken och salsan som tapas, på små fat.