Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tant Gröns dinkelknäckebröd

Gott knäckebröd med smak av kummin och sesamfrö. Det går bra att dubbla satsen. I brödet ingår fiberhusk som är pulvriserat psylliumfröskal och bl a finns i hälsokostaffärer.

Tant Gröns dinkelknäckebröd
Tant Gröns dinkelknäckebröd
Tant Gröns dinkelknäckebröd

Ingredienser

  • 12 gjäst
  • 2,5 dlvatten- kallt
  • 0,5 tsksalt
  • 2 tskolivolja
  • 1 mskfiberhusk
  • 2 msklinfrö
  • 2 tskkummin- hel
  • 1 dldinkelflingor
  • 4 dldinkelmjöl fullkorn

Till utbakning

  • 0,5 dlsesamfrön- oskalade
  • 0,5 dldinkelmjöl fullkorn

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°, gärna varmluft. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt salt, olivolja, fiberhusk, linfrö och kummin. Låt stå ca 5 min. Blanda ner flingor och det mesta av mjölet och resten efter hand om det behövs. Arbeta samman till en fast deg.

  2. Dela degen i 10 lika stora bitar. Strö lite dinkelmjöl och sesamfrö på bakbordet och kavla ut till mycket tunna kakor. Kavla gärna lite med en kruskavel mot slutet.

  3. Lägg kakorna två och två på plåtar med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 6–8 min. Låt svalna på bakgaller.

Vad tyckte du om receptet?