Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tant Gröns dinkelbröd

Saftiga bröd som passar utmärkt till frukost eller soppa. Bröden bakas på kall vätska och har lång jästid, vilket ger extra god smak.

Tant Gröns dinkelbröd
Tant Gröns dinkelbröd
Tant Gröns dinkelbröd

Ingredienser

  • 25 gjäst
  • 5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 1 mskolivolja
  • 2 mskfiberhusk
  • 3 dldinkelmjöl fullkorn
  • 4 dldinkelsikt
  • 2 dldinkelflingor
  • 0,5 dlsesamfrön- oskalade

Till utbakning

  • 1 dldinkelflingor

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Tillsätt, salt, olivolja och fiberhusk. Låt stå ca 10 min.

  2. Arbeta in mjöl, dinkelflingor och sesamfrö. Arbeta degen väl. Låt degen jäsa under bakduk i rumstemperatur 1–2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 250°. Strö ut dinkelflingor på bakbordet. Ta upp den lite kladdiga degen på bakbordet och dra ut degen till en avlång rulle, ca 40 cm. Dela den i 9 delar. Rulla varje bit i flingor och vrid dem lätt. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.

  4. Låt bröden jäsa ca 15 min. Grädda mitt i ugnen 15 min. Låt svalna på galler.

Vad tyckte du om receptet?