Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tångsallad med skaldjur och wasabiaioli

I tångsalladen går det bra att använda olika typer av alger. Vi har valt laitue de mer, havssallad. Mizunasallad ingår också och det är en asiatisk kålväxt - finns inte den att tillgå går det bra att ta rucolasallad som har en något pepprig smak.

Tångsallad med skaldjur och wasabiaioliTångsallad med skaldjur och wasabiaioliTångsallad med skaldjur och wasabiaioli

Ingredienser

  • 150 gharicots de mer- laitue de mer eller nori
  • 2 mskolja- till stekning
  • 8cocktailtomater
  • 1 knippamizunasallad- eller rucolasallad
  • 1citron
  • 500 gskaldjur- kokta, blandade t ex räkor, musslor, havskräftor eller nyöppnade ostron

Ingefärsvinägrett

  • 2 mskrisvinäger- eller äppelcidervinäger
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 dlrapsolja
  • 1,5 tskingefära- riven
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 0,5schalottenlök- finhackad
  • 1 krmsalt
  • 1 krmsvartpeppar

Wasabiaioli

  • 1 mskvinäger
  • 2äggulor
  • 2 dlrapsolja
  • 1,5 tskwasabi
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sallad: Vänd tången i en het panna med lite olja ca 1 min och låt svalna. Dela tomaterna och ansa salladen. Skär citronen i skivor.

  2. Ingefärsvinägrett: Blanda risvinäger, honung och rapsolja. Smaksätt med ingefära, vitlök, lök, salt och peppar.

  3. Wasabiaioli: Vispa vinäger och äggulor. Droppa i oljan och vispa kraftigt under tiden. Smaksätt med wasabi och salt.

  4. Blanda salladen och vänd den i ingefärsvinägretten. Blanda ner skaldjuren och servera med citron och wasabiaioli.

Vad tyckte du om receptet?