Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tångbröd (Noribröd)

Ett gott bröd rikt på fibrer och nyttiga mineraler. Här har vi använt torkad wakame som får ligga i vatten ca 5 min innan den blandas i degvätskan.

Tångbröd (Noribröd)
Tångbröd (Noribröd)
Tångbröd (Noribröd)

Ingredienser

  • 50 gjäst
  • 5 dlvatten- ljummet
  • 10 gtång- torkad, wakame eller nori
  • 2 mskrapsolja
  • 2 msksirap- mörk
  • 1 dlsolrosfrön
  • 1 dllinfrön- krossade
  • 5 dlvetemjöl
  • 4 dlrågmjöl
  • 4 dldurumvetemjöl
  • 2 tskhavssalt- finkrossat

Gör så här

  1. Lös upp jästen i vattnet. Blötlägg wakame 5 min i kallt vatten och krama ur dem och hacka ner i små bitar. Nori smulas ner i degvätskan direkt.

  2. Tillsätt olja, sirap, solrosfrön och linfrön. Blanda i vetemjöl (spara lite till utbakningen), rågmjöl och durumvetemjöl. Arbeta degen några minuter och tillsätt havssalt. Låt degen jäsa 30 minuter.

  3. Sätt ugnen på 200°. Baka ut 3 calzoneformade limpor. Låt jäsa 30 minuter.

  4. Pensla brödet med söndervispat ägg, strö över sesamfrö och skåra limporna. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min.

Vad tyckte du om receptet?