Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandooriwok

Skär man köttet i små tunna bitar går det snabbt att göra denna wok med indiska smaker.

Tandooriwok
Tandooriwok
Tandooriwok

Ingredienser

  • 500 gkarré- eller skinka
  • 1 msksoja
  • 1purjolök
  • 3morötter
  • 2paprikor
  • 1 mskolja
  • 1vitlöksklyfta- hackad
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 3 msktandoori currypasta
  • 2 mskmango chutney
  • 1 dlcrème fraiche- lätt

Tillbehör

  • mango chutney
  • crème fraiche- lätt
  • potatis- kokt, eller basmatiris med gurkmeja

Gör så här

  1. Strimla köttet fint och blanda det med sojan. Skölj och strimla purjolöken. Skala och skiva moroten tunt. Strimla paprikorna.

  2. Woka köttet i olja i en wokpanna tillsammans med vitlöken. Tillsätt purjolöken och moroten. Låt det fräsa ett tag. Tillsätt paprika och låt allt wokas ytterligare några minuter.

  3. Häll över citronsaft, tandooripasta, mango chutney och crème fraiche. Låt allt bli varmt.

  4. Servera med kokt potatis eller basmatiris med gurkmeja.

Vad tyckte du om receptet?