Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorisill

Indiskt kryddad sill som passar bra på sillbordet. Nykokt potatis och knäckebröd är gott att äta till.

TandoorisillTandoorisillTandoorisill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 4sillfiléer- 5-minuterssill eller inläggningssill
  • 2 dlgrekisk yoghurt
  • 1 dlmajonnäs
  • 1,5 msktandoorikrydda
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1 krmsalt

Till garnering

  • tandoorikrydda
  • koriander- och persilja

Tillbehör

  • evpotatis- nykokt och knäckebröd

Gör så här

  1. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.

  2. Blanda alla ingredienser till såsen och vänd i sillbitarna.

  3. Lägg upp sillen i en skål och strö över lite tandoorikrydda.

  4. Toppa med koriander eller persilja.

  5. Servera gärna med nykokt potatis och knäckebröd.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök