Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorisallad

Recept på tandoorisallad. Söta, gula paprikor och zucchini smaksatta med tandoori blir en fräsch, färgrik och smakrik sallad.

Anjali Pathak
Tandoorisallad
Tandoorisallad
Tandoorisallad
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4paprikor- gula
  • 1 kgzucchini
  • 24salladslökar
  • 500 ghalloumiost
  • 1,5 dltandooripasta
  • 0,5 dlrapsolja
  • 30körsbärstomater
  • 200 gsalladsblad- spröda

Dressing

  • 1,5 dlolivolja
  • 0,5 dllime- pressad
  • 2 mskkummin- hel
  • 1 tsksalt
  • 1 tsksvartpeppar- nymald
  • 2 mskbasilika- hackad

Gör så här

  1. Kärna ur och skär paprikan i långa bitar. Ansa och skär zucchinin i skivor och halvera dem sedan. Ansa och halvera salladslöken på längden. Skär osten i skivor.

  2. Blanda tandooripasta och olja i en skål. Pensla paprika, zucchini, salladslök och halloumi med oljan.

  3. Grilla grönsakerna 2-3 min på varje sida på kolgrill, grillpanna eller i het ugn.

  4. Blanda olivolja, limesaft, kummin, salt, peppar och basilika i en stor skål. Halvera tomaterna. Vänd ner de grillade grönsakerna, tomater och sallad i dressingen. Servera.

Vad tyckte du om receptet?