Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på rostad pytt med halloumi och vitlöksyoghurt. Vegetarisk rätt där rotfrukterna får en spännande tandoorismak. Under tiden pytten tillagas i ugnen gör du tillbehören.
Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär den i mindre bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skala och skär löken i klyftor. Lägg potatis, blomkål och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda om med tandoorikrydda, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.
Lägg vitlöksklyftorna (med skal) på en bit ugnsfolie. Stänk över 1 tsk olja. Vik ihop till ett paket och lägg det bredvid rotfrukterna. Tillaga rotfrukter och vitlök mitt i ugnen i ca 15 min.
Ta ut vitlökspaketet. Bryt halloumin i bitar och strö den över rotfrukterna. Tillaga ytterligare i ca 10 min tills allt fått fin färg och rotfrukterna är mjuka.
Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda gurkan med 3 msk vinäger, 1 msk socker och 2 krm salt. Låt stå i ca 10 min.
Ta bort skalen från vitlöksklyftorna och mosa innanmätet med en gaffel. Blanda vitlöksmoset med yoghurt, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Servera pytten med picklad gurka och vitlöksyoghurt.