Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorirostad pytt med halloumi och vitlöksyoghurt

Recept på rostad pytt med halloumi och vitlöksyoghurt. Vegetarisk rätt där rotfrukterna får en spännande tandoorismak. Under tiden pytten tillagas i ugnen gör du tillbehören.

Tandoorirostad pytt med halloumi och vitlöksyoghurt
Tandoorirostad pytt med halloumi och vitlöksyoghurt
Tandoorirostad pytt med halloumi och vitlöksyoghurt
Rostad vegetarisk pytt med halloumi Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 800 gpotatis- fast
  • 500 gblomkål
  • 1gul lök
  • 1 påsetandoorikryddmix- (Santa Maria, 35 g)
  • 3vitlöksklyftor
  • 250 ghalloumiost
  • 1gurka
  • 3 dlgrekisk yoghurt- eller turkisk
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • strösocker
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250°. Skrubba potatisen noga i ljummet vatten. Skär den i mindre bitar. Bryt blomkålen i små buketter. Skala och skär löken i klyftor. Lägg potatis, blomkål och lök på en plåt med bakplåtspapper och blanda om med tandoorikrydda, 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar.

  2. Lägg vitlöksklyftorna (med skal) på en bit ugnsfolie. Stänk över 1 tsk olja. Vik ihop till ett paket och lägg det bredvid rotfrukterna. Tillaga rotfrukter och vitlök mitt i ugnen i ca 15 min.

  3. Ta ut vitlökspaketet. Bryt halloumin i bitar och strö den över rotfrukterna. Tillaga ytterligare i ca 10 min tills allt fått fin färg och rotfrukterna är mjuka.

  4. Skiva gurkan tunt, gärna på mandolin. Blanda gurkan med 3 msk vinäger, 1 msk socker och 2 krm salt. Låt stå i ca 10 min.

  5. Ta bort skalen från vitlöksklyftorna och mosa innanmätet med en gaffel. Blanda vitlöksmoset med yoghurt, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  6. Servera pytten med picklad gurka och vitlöksyoghurt.

Vad tyckte du om receptet?