Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorilax

Recept på smakrik tandoorilax till nyår.

Tandoorilax
Tandoorilax
Tandoorilax

Ingredienser

  • 500 glaxfilé- skinn- och benfri
  • 0,5 dltandoori currypasta
  • 0,5 dlmatlagningsyoghurt

Limegurka

  • 1gurka
  • 0,5 tsksalt
  • 1,5 dlmatlagningsyoghurt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 0,5lime- rivet skal och pressad saft

Tillbehör

  • limeklyftor
  • sallad
  • ris- kokt eller grillat bröd

Gör så här

  1. Skär laxen i långa bitar. Blanda tandooripasta och 1/2 dl matlagningsyoghurt i en bunke. Vänd laxbitarna i tandooriblandningen.

  2. Dela gurkan på längden och ta bort kärnorna. Skär gurkan i avlånga bitar. Lägg dem på ett dubbelvikt hushållspapper och strö över saltet. Låt det ligga cirka 15 minuter.

  3. Smaksätt 1 1/2 dl matlagningsyoghurt med peppar, limeskal och limesaft.

  4. Stick eventuellt i blötlagda träspett i laxbitarna. Grilla laxen över glöden 3-4 minuter på varje sida.

  5. Torka av gurkan och vänd ner den i såsen. Servera den till laxen.

Vad tyckte du om receptet?