Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorilax i pappersknyte med paprika och bönor

Recept på tandoorilax i pappersknyte med paprika och bönor. Om du vill ge rätten en mer indisk touch kan du byta ut svarta bönor mot 1 1/2 dl gula linser. Koka dem då lite kortare tid än enligt anvisningarna på paketet. Koriander i stället för basilika i yoghurten. Tandoorimix finns både som krydda i påse och på burk.

Tandoorilax i pappersknyte med paprika och bönorTandoorilax i pappersknyte med paprika och bönorTandoorilax i pappersknyte med paprika och bönor

Ingredienser

  • 600 glaxfilé- skinnfri
  • 0,5 tsksalt
  • 1tandoori chicken spice mix- (påse á35 g)
  • 2 dlyoghurt- turkisk
  • 1 msksmör
  • 4bakplåtspapper
  • 1steksnöre
  • 1 burkbönor- (burk á 400 g) svarta, kokta, sköljda och avrunna

Basilikayoghurt

  • 1basilika- eller koriander, kruka
  • 2 dlturkisk yoghurt
  • 1 krmsalt

Grönsaksblandning

  • 2paprika- gul och röd
  • 1pepparfrukt- röd
  • 1rödlök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 1 mskolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°.

Basilikayoghurt

  1. Mixa basilika och yoghurt. Salta.

  2. Grönsaksblandning: Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Kärna ur och strimla pepparfrukten. Skala och hacka röd- och vitlök. Fräs grönsakerna 2–3 min i fettet.

Lax

  1. Dela laxen i 8 bitar och salta. Blanda tandoorimixen med yoghurt och vänd lax-bitarna i blandningen.

  2. Smörj mitten av bakplåtspapperen. Lägg på en bit lax, lite bönor och grönsaker, mer lax och till sist resten av grönsaksblandningen och bönorna. Knyt ihop med steksnöre och stek mitt i ugnen 12–15 min. När papperet börjar bli brunt brukar fisken vara klar. Servera med basilikayoghurten.

Vad tyckte du om receptet?