Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tandoorilax i pappersknyte med paprika och bönor. Om du vill ge rätten en mer indisk touch kan du byta ut svarta bönor mot 1 1/2 dl gula linser. Koka dem då lite kortare tid än enligt anvisningarna på paketet. Koriander i stället för basilika i yoghurten. Tandoorimix finns både som krydda i påse och på burk.
Sätt ugnen på 225°.
Mixa basilika och yoghurt. Salta.
Grönsaksblandning: Dela, kärna ur och skär paprikorna i bitar. Kärna ur och strimla pepparfrukten. Skala och hacka röd- och vitlök. Fräs grönsakerna 2–3 min i fettet.
Dela laxen i 8 bitar och salta. Blanda tandoorimixen med yoghurt och vänd lax-bitarna i blandningen.
Smörj mitten av bakplåtspapperen. Lägg på en bit lax, lite bönor och grönsaker, mer lax och till sist resten av grönsaksblandningen och bönorna. Knyt ihop med steksnöre och stek mitt i ugnen 12–15 min. När papperet börjar bli brunt brukar fisken vara klar. Servera med basilikayoghurten.