Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 18g
Protein: 43g
Kolhydrater: 66g
Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja smaksätts med färdig kryddmix. Det finns olika sorters kryddmixer, en del kan innehålla salt så se upp innan du tillsätter salt till kycklingen. Kycklingen kan också stekas i ugn på 225° ca 10 min.
Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda kycklingen med 1/2 dl yoghurt, tandoorikrydda och 1 tsk salt i en skål. Låt stå ca 10 min. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min tills kycklingen är genomstekt.
Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda löken med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla oljan på bröden och värm mitt i ugnen ca 5 min.
Blanda 1 1/2 dl matyoghurt med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera kycklingen med naanbröd, yoghurt och sallad.