Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja

Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja smaksätts med färdig kryddmix. Det finns olika sorters kryddmixer, en del kan innehålla salt så se upp innan du tillsätter salt till kycklingen. Kycklingen kan också stekas i ugn på 225° ca 10 min. 

Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja
Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja
Tandoorikyckling med naanbröd penslat med rödlöks- och vitlöksolja
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 500 gkycklingfilé
  • 3 msktandoorikryddmix- Coop
  • 0,5 dlmatyoghurt- + 1,5 dl
  • 4naanbröd- (à 130 g)
  • 1rödlök- liten
  • 1vitlöksklyfta
  • 2gemsallad
  • rapsolja
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär kycklingen i ca 2x2 cm stora bitar. Blanda kycklingen med 1/2 dl yoghurt, tandoorikrydda och 1 tsk salt i en skål. Låt stå ca 10 min. Stek kycklingen i 1 msk olja i en stekpanna ca 5 min tills kycklingen är genomstekt.

  2. Skala och finhacka rödlök och vitlök. Blanda löken med 2 msk olja, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg bröden på en plåt med bakplåtspapper. Pensla oljan på bröden och värm mitt i ugnen ca 5 min.

  3. Blanda 1 1/2 dl matyoghurt med 2 krm salt och 1 krm peppar. Servera kycklingen med naanbröd, yoghurt och sallad.

Vad tyckte du om receptet?