Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tandoorikyckling

En perfekt torr kryddblandning som gör det hela enkelt och gott är Tandoori Masala av märket Rajah. Kycklingen marineras först över natten och steks sedan i vanlig ugn så att den blir genomstekt.

Detta kan göras långt i förväg.

Den läggs sedan på grillen bara hastigt för att bli varm och få en grillad yta.

Tandoorikyckling
Tandoorikyckling
Tandoorikyckling

Ingredienser

  • 8kyckling- klubbor
  • 4 dlyoghurt- naturell
  • 5 msktandoori masala
  • 1 tsksalt

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, Tandoori Masala och salt i en stor plastpåse. Lägg i kycklingklubborna och knyt ihop påsen. Låt det marinera i kyl 6-8 timmar. Vänd gärna påsen några gånger under tiden.

  2. Sätt ugnen på 175°. Ta upp kycklingen ur marinaden och lägg dem i en långpanna. Stek mitt i ugnen ca 1 tim.

  3. Strax före servering grillas kycklingen 1-2 minuter på varje sida.

Vad tyckte du om receptet?