Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 24g
Protein: 48g
Kolhydrater: 42g
Tandoorikryddad lammfilé med indisk tortilla är en riktig cross-over rätt. Lammet kan bytas ut mot kycklingfilé eller fläskytterfilé.
Skala morötterna och hyvla tunna strimlor med en potatisskalare. Blanda morötterna med 2 msk vinäger, 1 tsk socker och 2 krm salt. Låt stå ca 10 min.
Skala löken och halvera på tvären. Torka av köttet med hushållspapper och gnid in med 1/2 msk olja. Krydda köttet med tandoorikrydda, 2 krm salt och 1 krm peppar. Stek kött och lökhalvor i stekpanna på hög värme ca 2 min på varje sida, tills köttets innertemperatur är 60°. Ta upp kött och lök och låt vila.
Grovhacka hälften av koriandern. Vispa upp ägg, 2 msk vatten och 2 krm salt. Tillsätt koriandern.
Stek bröden, ett i taget, i het stekpanna i 1 msk olja. Fördela äggsmeten över och stek 30 sekunder. Vänd och stek andra sidan till fin färg. Tryck till så ägget fastnar på brödet.
Skiva köttet. Toppa bröden med morötter, lök och koriander.