Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tallrik med grillad fisk och skaldjur

Välj fisk som är fast i köttet och låt gärna skinnet vara kvar. T ex lax och hälleflundra.

Räkorna grillas frysta för att bli saftiga och musslorna läggs på sist eftersom de brukar släppa lite vätska som droppar ner i glöden.

Tallrik med grillad fisk och skaldjur
Tallrik med grillad fisk och skaldjur
Tallrik med grillad fisk och skaldjur

Ingredienser

  • 500 gfiskfilé- med skinnet kvar, t ex hälleflundra, lax, havskatt, sej, regnbåge
  • 12blåmusslor- stora, med skal
  • 200 glyxräkor- frysta
  • 1 mskolja
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar
  • 1 dlrucoladressing

Tillbehör

  • 1rucola- liten bunt

Gör så här

  1. Doppa fisken i lite olja, krydda med salt och peppar. Borsta musslorna, släng trasiga musslor och de som inte stänger sig.

  2. Lägg fisk och räkor i ett halster och grilla över glöden 6-8 minuter.

  3. Lägg på musslorna på slutet och grilla tills de öppnar sig, ca 5 minuter.

  4. Lägg upp fisk och skaldjur på tallrikar, häll över dressing.

Vad tyckte du om receptet?