Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taleggio med fikonmarmelad

I stället för fikonmarmelad kan man ta kvitten- eller aprikosmarmelad. Taleggio är en italiensk kittost, tillverkad av komjölk. Den har en lätt syrlig smak och bör inte lagras för länge. Självklart kan du här ta andra ostar.

Taleggio med fikonmarmelad
Taleggio med fikonmarmelad
Taleggio med fikonmarmelad

Ingredienser

  • 250 gtaleggio
  • 8baguette- tunna skivor
  • 8baguette- tunna skivor
  • 8 tskfikonmarmelad
  • 1fikon- färskt
  • 3rosmarin- kvistar

Gör så här

  1. Skär ev bort skalet och dela osten i 8 bitar. Fördela på brödskivorna och lägg på 1 tsk fikonmarmelad på varje.

  2. Dekorera med en klyfta av färskt fikon och en kvist rosmarin.

Vad tyckte du om receptet?