Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tahinisnittar är knapriga och goda kakor. Tahini är sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en Mellanöstern- eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan som finns i vanliga matbutiker är också god.
Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner tahini och sirap. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.
Dela degen i fyra bitar och rulla ut dem till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och strö över sesamfröna.
Grädda mitt i ugnen 15–18 min tills längderna är gyllenbruna. Låt svalna något och skär dem sedan i diagonala snittar. Låt kallna på galler.