Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tahinisnittar

Tahinisnittar är knapriga och goda kakor. Tahini är sesampasta från Mellanöstern. Den godaste är den som du köper i en Mellanöstern- eller asiatisk livsmedelsbutik. Märket Sevan som finns i vanliga matbutiker är också god.

Tahinisnittar
Tahinisnittar
Tahinisnittar
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 175 gsmör- rumsvarmt
  • 2 dlströsocker
  • 2 dltahini (sesampasta)- (sesampasta)
  • 3 msksirap- ljus
  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • 0,5 dlsesamfrön- vita och svarta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och socker poröst. Rör ner tahini och sirap. Blanda de torra ingredienserna och rör ner i smeten.

  2. Dela degen i fyra bitar och rulla ut dem till längder. Lägg längderna på plåtar med bakplåtspapper. Platta till dem något och strö över sesamfröna.

  3. Grädda mitt i ugnen 15–18 min tills längderna är gyllenbruna. Låt svalna något och skär dem sedan i diagonala snittar. Låt kallna på galler.

Vad tyckte du om receptet?