Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Taglioni med lime- och körsbärstomatsalsa

Denna pastarätt lagas på några minuter. Förbered salsan innan gästen kommer och se till att tigerräkorna är tinade.

Taglioni med lime- och körsbärstomatsalsa
Taglioni med lime- och körsbärstomatsalsa
Taglioni med lime- och körsbärstomatsalsa
Ann-Charlotte Fägerlind

Tomatsalsa

  • 150 gkörsbärstomater
  • 0,5 dlbasilika- finhackad
  • 1 stlime- (rivet skal och saft)
  • 0,5 dlolivolja
  • 1 mskbalsamvinäger
  • socker- en knivsudd
  • salt
  • peppar
  • 150 gtagliolini- färsk, (smal bandpasta)
  • 12 sttigerräkor- ekologiska, frysta och kokta
  • smör- till stekning

Gör så här

  1. Skär varje tomat i fyra klyftor. Tvätta limefrukten noga och riv limeskalet fint.

  2. Blanda olivolja, balsamvinäger, socker och det rivna limeskalet i en skål. Pressa i saften av halva limefrukten.

  3. Rör ner tomatklyftorna. Salta och peppra efter smak.

  4. Blanda ner den hackade basilikan precis innan servering och spara lite till garnering.

  5. Koka pastan enligt anvisning.

  6. Stek de tinade räkorna cirka 1 minut på stark värme. Pressa över några droppar limesaft.

  7. Servera genast med tomatsalsan ringlad över pastan och räkorna vid sidan. Peppra en aning och garnera med basilika.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök