Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tagliatelle på LCHF-vis

Gör tagliatelle med riven mozzarella och äggulor, perfekt när du vill äta enligt LCHF eller vill undvika gluten. Servera gärna med en lättare sås, till exempel en tomatsås.

Tagliatelle på LCHF-vis
Tagliatelle på LCHF-vis
Tagliatelle på LCHF-vis
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 230 gmozzarella- riven
  • 2äggulor
  • 1 mskfiberhusk

Gör så här

  1. Smält osten på låg värme i en kastrull, dra av från värmen rör i äggulorna och fiberhusk.

  2. Värm degen igen och rör kraftigt. Den ska gå ihop ordentligt.

  3. Forma degen till en rund bulle. Kavla ut mellan plast eller mellan silikonmattor till cirka 2-3 millimeter.

  4. Låt svalna helt, dra bort översta plasten eller silikonmattan. Strimla upp degen till tagliatelle, remsor som är cirka ½-centimeter breda. Låt torka i cirka 5 timmar.

  5. Värm lättsaltat vatten och sjud pastan hastigt. Häll av vattnet.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök