Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tagliatelle med vitlöksstekt pumpa

Recept på tagliatelle med vitlöksstekt pumpa. Vitlök, salvia och citron är goda smaksättare till pumpa i en härlig pasta.

Tagliatelle med vitlöksstekt pumpaTagliatelle med vitlöksstekt pumpaTagliatelle med vitlöksstekt pumpa
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1,1 kgpumpa
  • 812vitlöksklyftor
  • 0,5 krukasalvia
  • 2 mskolivolja
  • 23 msksmör
  • 1citron- finstrimlat skal
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 4 portpasta- nykokt
  • 2 dlparmesan- finriven

Gör så här

  1. Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker. Stek salviabladen i oljan så att de blir frasiga. Ta upp dem på ett fat så länge.

  2. Fräs pumpan och vitlöken i oljan ca 10 min, rör om då och då. Tillsätt smör och citronskal och fräs under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Vänd ner pastan och salviabladen och låt allt bli genomvarmt.

  3. Fördela pastan i varma tallrikar. Strö över den rivna osten.

Vad tyckte du om receptet?