Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tagliatelle med vitlöksstekt pumpa. Vitlök, salvia och citron är goda smaksättare till pumpa i en härlig pasta.
Skala och kärna ur pumpan. Skär pumpan i ca 2 cm stora tärningar. Krossa vitlöksklyftorna försiktigt, bara precis så att skalet spricker. Stek salviabladen i oljan så att de blir frasiga. Ta upp dem på ett fat så länge.
Fräs pumpan och vitlöken i oljan ca 10 min, rör om då och då. Tillsätt smör och citronskal och fräs under omrörning ca 1 minut. Salta och peppra. Vänd ner pastan och salviabladen och låt allt bli genomvarmt.
Fördela pastan i varma tallrikar. Strö över den rivna osten.