Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tagliatelle med svartkål, svamp, blomkål och gruyèreost  

Recept på pastarätt som går snabbt att laga. Här blandas pastan med trumpetsvamp och gruyèreost där svartkålen och blomkålen bidrar med både smak och tuggmotstånd.

Tagliatelle med svartkål, svamp, blomkål och gruyèreost  Tagliatelle med svartkål, svamp, blomkål och gruyèreost  Tagliatelle med svartkål, svamp, blomkål och gruyèreost  
Foto: Charlie Drevstam

Ingredienser

  • 300 gtagliatelle- färsk
  • 300 gsvart trumpetsvamp
  • 4 bladsvartkål
  • 250 gblomkål
  • 60 ggruyère
  • 2 msksmör
  • 1 tskflingsalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • smörgåskrasse

Gör så här

  1. Ansa svampen. Skär svartkålen i ca 2 cm stora bitar. Bryt blomkålen i mindre buketter. Riv osten.

  2. Koka upp rejält med saltat vatten i en gryta. Koka pastan al dente ca 2 min och häll av den direkt därefter.

  3. Stek svampen i smör ca 2 min. Lägg i svartkål och blomkål och stek vidare ca 2 min. Vänd ner tagliatellen och krydda med salt och peppar.

  4. Lägg upp pastan på tallrikar och strö över osten. Klipp över krasse och servera.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: