Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tagliatelle med svamp, bacon och hasselnötter

God blandning med svamp, bacon och hasselnötter. Klassiska smaker i god kombination.

Tagliatelle med svamp, bacon och hasselnötterTagliatelle med svamp, bacon och hasselnötterTagliatelle med svamp, bacon och hasselnötter
MARTIN SKREDSVIK

Sås

  • 0,5 lkantareller- eller annan svamp
  • 12 msksmör
  • 1lök
  • 1tomat
  • 1 pktbacon
  • 1 dlvitt vin
  • 2 dlgrädde
  • 0,5 dlhasselnötter- rostade hackade
  • salt
  • peppar- nymalen

Garnering

  • parmesan- riven och svartpeppar

Gör så här

  1. Stek svampen i smör tills den fått färg och inte är vattnig.

  2. Blanda ner hackad lök, hackad tomat och skivad bacon i stekpannan. Stek i några minuter.

  3. Häll i vin och grädde låt det sjuda under cirka 10-15 minuter.

  4. Rosta hasselnötterna under tiden och vänd ner dem precis innan servering. Smaka av med salt och peppar.

  5. Serveras med riven parmesan och nymald svartpeppar.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök