Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tagliatelle med pesto och baconströssel

Tagliatelle med pesto och baconströssel är en bra maträtt om du har rester hemma. Pesto som blivit över kan blandas med lite crème fraiche eller grädde i såsen. Dagsgammalt bröd steks till ett strössel.

Tagliatelle med pesto och baconströssel
Tagliatelle med pesto och baconströssel
Tagliatelle med pesto och baconströssel
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 250 gtagliatelle
  • 0,5 dlpesto
  • 1 dlcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Strössel

  • 0,5 pktbacon- (à 140 g)
  • 2 skivorvitt formbröd- osötat
  • 0,5 dlsolrosfrön
  • 3 mskpersilja- hackad

Tillbehör

  • citronklyftor

Gör så här

  1. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av kokvattnet, spara ca 1 1/2 dl. Rör ner pesto och crème fraiche i pastan. Späd med kokvattnet till krämig konsistens.

  2. Strössel: Skär baconet i små bitar. Riv brödet och hacka solrosfröna. Stek baconet knaprigt i en stekpanna. Tillsätt bröd och solrosfrön och stek ytterligare ca 1 minut. Servera pastan med strösslet och lite pressad citron.

Vad tyckte du om receptet?