Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tagliatelle med linssås och fetaost

Linser är fullproppade med proteiner och mättar bra. Här spelar de huvudrollen i en enkel pastarätt.

Tagliatelle med linssås och fetaost
Tagliatelle med linssås och fetaost
Tagliatelle med linssås och fetaost
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 280 gfullkornstagliatelle
  • 2morötter- (200 g)
  • 1gul lök
  • 4vitlöksklyftor
  • 1 pkttomater- krossade
  • 2 dlvatten
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dlröda linser
  • 1 krukaoregano
  • 200 gfetaost- (Apetina 3 %)

Gör så här

  1. Skala och grovriv morötterna. Skala och finhacka lök och vitlök.

  2. Lägg morötter och lök i en gryta och häll på tomatkross och vatten. Tillsätt salt och peppar och låt koka upp. Rör i linserna och låt koka under lock ca 20 min.

  3. Hacka hälften av oreganon och rör i såsen.

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Tärna fetaosten. Servera pasta och sås och strö över fetaost och resten av oreganon.

Vad tyckte du om receptet?