Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino  

”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino är en god italiensk huvudrätt. Älskar du ost och tryffel är Moliterno al tartufo ett måste att smaka. En fantastisk ost där tryffeln ligger som små strängar i osten. Här toppar den en klassisk rätt från Italien kallad tagliata.

”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino  ”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino  ”Tagliata” med rucola och tryffelpecorino  
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 1 kgflapsteak- eller flankstek
  • 2 mskolivolja- + 3 msk
  • 1,5 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 50 grucola
  • 2 mskbalsamvinäger- gärna lagrad
  • 100 gpecorino- gärna Moliterno al tartufo

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Låt köttet vila i rumstemperatur ca 1 timme före tillagning. Torka av och gnid in köttet runt om med 2 msk olja. Krydda med salt och peppar.

  2. Grilla eller stek köttet i en grill- eller stekpanna ca 5 min på varje sida. Lägg det i en ugnssäker form. Tillaga köttet mitt i ugnen till 58° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Låt det vila ca 15 min.

  3. Skär köttet i tunna skivor och lägg på ett fat. Toppa med rucola. Ringla över 3 msk olja och vinäger. Hyvla över pecorino.

Vad tyckte du om receptet?