Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacu tacu - peruanska vegobiffar

Bönor och råris utgör huvudingredienserna i dessa snabblagade vegobiffar, som också är perfekta för dig som äter enligt dash-dieten. Isvatten med grapefrukt är gott att dricka till.

Tacu tacu - peruanska vegobiffar
Tacu tacu - peruanska vegobiffar
Tacu tacu - peruanska vegobiffar
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3 dlbönor- kokta,till exempel borlotti, vita bönor, kidneybönor eller svarta bönor
  • 1,5 dlråris- kokt
  • 2 tskrapsolja
  • 1vitlöksklyfta- finhackad
  • 0,5gul lök- finhackad
  • 1 tsksambal oelek
  • 2 mskrapsolja- till stekning
  • salt
  • vitpeppar- malen

Tillbehör

  • 1rödlök- eller 1 gul lök
  • 1 mskrapsolja
  • rosésallad- blandad och krispsallad
  • 2 dlcrème fraiche- lätt

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en skål och mosa med en gaffel.

  2. Blanda med kokt råris, rapsolja, vitlök, lök och sambal oelek till en färs.

  3. Forma färsen till fyra biffar och stek i olja på båda sidor. Salta och peppra.

  4. Servering: Strimla och stek löken lätt i olja på medelvärme.

  5. Fördela salladsblad på fyra tallrikar. Lägg en biff på varje tallrik.

  6. Garnera med den stekta löken.

  7. Servera lätt-crème fraiche i en skål bredvid.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök