Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa

Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa är lyxtacos. Det behövs inte många pilgrimsmusslor, eftersom de skärs i tunna skivor. Men du behöver en riktigt vass kniv.

Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa
Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa
Tacos med stekta pilgrimsmusslor och avokadosalsa
Foto: Hans Logren

Ingredienser

  • 8tortillabröd- mjuka medelstora (hemgjorda eller köpta)
  • 4pilgrimsmusslor- –6, stora (kammusslor), MSC-märkta
  • 1 mskrapsolja
  • 0,5 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald

Avokadosalsa

  • 1avokado- mogen
  • 1tomat
  • 2salladslökar
  • 1vitlöksklyfta
  • 1 msklime- pressad
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 tsksalt
  • 2 krmchiliflakes

Rödkålssallad

  • 250 grödkål
  • 1 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad eller lime
  • 1 tskflingsalt

Ingefärsmajonnäs

  • 1,5 dlmajonnäs- t ex Hellmann’s
  • 2 tskingefära- riven

Tillbehör

  • koriander

Gör så här

  1. Avokadosalsa: Halvera och kärna ur avokadon och finhacka fruktköttet. Tärna tomaten. Ansa och hacka salladslöken. Skala och finhacka vitlöken.

  2. Blanda alla ingredienser till salsan och krydda med salt och chiliflakes.

  3. Sallad: Strimla rödkålen så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Krama den mjuk med olja, citron- eller limesaft och salt.

  4. Majonnäs: Rör ihop majonnäsen med ingefäran.

  5. Skär pilgrimsmusslorna i tunna skivor och stek dem mycket hastigt i olja på båda sidor så att de får färg, ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med salt och peppar.

  6. Linda in tortillabröden i aluminiumfolie och värm dem i ugn på 175° ca 5 min. Lägg lite avokadosalsa i varje bröd och fördela pilgrimsmusslorna ovanpå. Toppa med rödkålssallad och koriander. Servera direkt.

Vad tyckte du om receptet?