Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tacos med stekt ankbröst och sötpotatiskräm är riktig lyxtaco. Ankbröst brukar finnas fryst i välsorterade matbutiker eller saluhallar.
Sätt ugnen på 175°. Skär ett tätt rutmönster diagonalt i skinnet på ankbrösten. Mortla stjärnanisen och blanda med salt och peppar. Massera in kryddblandningen i ankbrösten på båda sidor.
Stek ankbrösten i en torr stekpanna med skinnsidan ner 3–4 min, så att skinnet blir krispigt och får fin färg. Vänd och stek lika länge på andra sidan.
Lägg ankbrösten med skinnsidan upp i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 20 min. Låt vila ca 10 min.
Karamelliserad lök: Skala och skiva löken. Stek den i olja på svag värme tills den är mjuk och söt, ca 25 min. Krydda med salt.
Sötpotatiskräm: Skala och skiva potatis och vitlök. Koka potatis och vitlök mjuka i lättsaltat vatten. Mixa dem slätt med resten av ingredienserna till krämen.
Skär ankan i tunna skivor tvärs över och krydda med flingsalt på snittytorna.
Linda in tortillabröden i aluminiumfolie och värm dem i ugn på 175° ca 5 min. Lägg en klick sötpotatiskräm på varje, sedan ankbröstskivor och karamelliserad rödlök. Toppa med mangoldskott eller rucola samt rödbetsskott.