Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacos med rostad sötpotatis och refried beans

Tacos med rostad sötpotatis och refried beans är en mexikansk lättlagad rätt som förgyller dina vardagsmiddagar. Refried beans är en basvara i det mexikanska köket. Kokta bönor fräses  med olja och kryddor och serveras till det mesta.

Tacos med rostad sötpotatis och refried beansTacos med rostad sötpotatis och refried beansTacos med rostad sötpotatis och refried beans
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 400 gsötpotatis
  • 2 mskolivolja
  • 2 krmpaprikapulver- rökt
  • 0,5 tsksalt

Refried beans

  • 1 förpsvarta bönor- (380 g)
  • 1vitlöksklyfta
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 mskolivolja
  • 2 dlmajs- (fryst och tinad)
  • 2 tskworcestershiresås
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 2avokador
  • 12tortillabröd- små, mjuka
  • 1 krukakoriander
  • 150 gfetaost
  • gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala sötpotatisen och skär i stora tärningar. Sprid ut tärningarna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med paprikapulver och salt. Rosta mitt i ugnen 15–20 min.

  2. Refried beans: Skölj bönorna. Skala och hacka vitlöken. Kärna ur och strimla chilin. Stek vitlök och chili i oljan på medelvärme ca 2 min. Tillsätt bönorna och stek ytterligare ca 2 min. Mosa bönorna lätt med ett potatisstöt. Rör ner majs och krydda med worcestersås och salt. Stek 2–3 min under omrörning.

  3. Kärna ur och skiva avokadon. Värm tortillabröden enligt anvisning på förpackningen.

  4. Fyll tortillabröden med sötpotatis, bönröra och avokado. Strö över korianderblad och smulad fetaost. Servera med en klick gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?