Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud på tacos med härlig jalapeñosill och picklad rödlök. Servera gärna med en ljus kall öl.
Klar jalapeñosill: Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.
Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.
Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.
Skiva jalapeñon tunt.
Varva sillbitarna, med jalapeño och koriander i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra ett par timmar.
Krämig jalapeñosill: Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.
Blanda majonnäs, gräddfil och honung.
Skala och hacka vitlöken fint, hacka jalapeñon och blanda i.
Vänd i sillbitarna.
Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Skala och skiva löken tunt. Lägg i löken i lagen och koka upp. Låt svalna.
Servering: Värm tortillabröden på båda sidor i en torr stekpanna. Lägg i sallad, sill och picklad rödlök. Lägg eventuellt på gräddfil och toppa med koriander.
Recept från Mitt kök