Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacos med jalapeñosill

Bjud på tacos med härlig jalapeñosill och picklad rödlök. Servera gärna med en ljus kall öl.

Tacos med jalapeñosillTacos med jalapeñosillTacos med jalapeñosill
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

    Klar jalapeñosill

    • 4saltsillfiléer- urvattnade
    • 0,5 dlättiksprit
    • 1 dlströsocker
    • 1,5 dlvatten
    • 0,51jalapeño
    • 1 knippakoriander

    Krämig jalapeñosill

    • 4sillfiléer- 5-minuterssill eller inläggningsfiléer
    • 1,5 dlmajonnäs
    • 1 dlgräddfil
    • 1 tskhonung- flytande
    • 1vitlöksklyfta- finhackad
    • 0,51jalapeño

    Picklad rödlök

    • 0,5 dlättiksprit
    • 1 dlströsocker
    • 1,5 dlvatten
    • 1rödlök

    Till servering

    • 4 småtortillabröd
    • sallad
    • evgräddfil
    • koriander

    Gör så här

    1. Klar jalapeñosill: Salta ur saltsillfiléerna genom att skölja dem och sedan låta dem ligga i kallt vatten i cirka 1 dygn. Byt vatten 1–2 gånger under tiden.

    2. Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.

    3. Rör ihop ättiksprit, strösocker och vatten. Rör tills allt strösocker lösts upp.

    4. Skiva jalapeñon tunt.

    5. Varva sillbitarna, med jalapeño och koriander i en glasburk. Häll på lagen. Låt sillen dra ett par timmar.

    6. Krämig jalapeñosill: Skär sillen i 1 ½–2 centimeter breda bitar.

    7. Blanda majonnäs, gräddfil och honung.

    8. Skala och hacka vitlöken fint, hacka jalapeñon och blanda i.

    9. Vänd i sillbitarna.

    10. Picklad rödlök: Koka upp ättiksprit, strösocker och vatten. Skala och skiva löken tunt. Lägg i löken i lagen och koka upp. Låt svalna.

    11. Servering: Värm tortillabröden på båda sidor i en torr stekpanna. Lägg i sallad, sill och picklad rödlök. Lägg eventuellt på gräddfil och toppa med koriander.

    Vad tyckte du om receptet?

    Recept från Mitt kök