Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på guacamole
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lyxa till fredagstacosen med fläskfilé i teriyakisås, sötpotatiskräm och äppelsalsa.
Sätt ugnen på 175°. Putsa fläskfilén och pensla den med teryakisåsen. Bryn filén runtom i olja i en stekpanna ca 3 min, passa noga så att köttet inte bränns vid.
Lägg köttet i en ugnssäker form. Stick in köttermometern i den tjockaste delen på filén. Stek klart mitt i ugnen till 70° innertemperatur.
Sötpotatiskräm: Skala och skär potatisen i mindre bitar. Lägg dem i en liten kastrull och häll på kokande vatten så att det precis täcker. Salta. Koka ca 20 minuter tills potatisen är mjuk. Ånga av noga. Mosa den varma potatisen med en gaffel. Rör i olja lite i taget. Krydda med salt och peppar.
Salsa: Skär äpplena i klyftor och ta bort kärnorna. Skär klyftorna i små tärningar. Tärna gurkan. Halvera limen och pressa ut saften. Blanda äpple, gurka och mango. Blanda limesaft, honung och olja i en skål. Smula ner örter och chiliflakes.
Låt det färdiga köttet vila ca 10 min när det kommer ut ur ugnen - då blir det lättare att skära i fina skivor. Skiva köttet.
Fördela kött och tillbehör på tortillabröden. Garnera med chili och koriander. Servera med limeklyftor.
Recept från Mitt kök
Läs mer: Bästa receptet på guacamole