Recept till majstortillabröd samt olika typer av salsa hittar du här:
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på tacos al pastor. Många ingredienser ingår, men det är det som gör marinaden så god. Achiotepastan ger marinaden en lätt syrlig, spännande smak och dess röda karakteristiska utseende. Pastan kan, tillsammans med guajillochilin och andra mexikanska tillbehör, beställas på nätet.
Marinad: Ta bort fästet från chilin. Klipp upp chilin och peta ur kärnorna. Lägg chilin i en stekpanna och rosta dem försiktigt utan att brännas. Lägg dem i en skål och häll över kokande vatten. Låt stå i ca 20 min och häll därefter bort vattnet.
Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken. Lägg kryddnejlikor, kummin och pepparkorn i en stekpanna och rosta dem i ca 1 min tills det börjar dofta. Låt svalna. Mortla eller mixa kryddorna i en kryddkvarn.
Lägg guajillochilin och de rostade kryddorna i en mixerkanna. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät marinad.
Lägg köttskivorna på en skärbräda och banka på dem så att de blir tunna. Blanda köttet med marinaden. Låt köttet marinera i kylen i ca 12 tim.
Grilla köttskivorna direkt över glöd i ca 3 min på varje sida. Lägg ihop köttskivorna och skär dem i breda strimlor.
Recept till majstortillabröd samt olika typer av salsa hittar du här: