Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel rätt med allt utom coleslaw på plåten. Den saftiga och syrliga coleslawen passar bra till sötpotatis och den frasiga blomkålen. Bönorna i coleslawen gör den mer mättande och tillför extra protein.
Sätt ugnen på 225°. Bryt blomkålen i mindre buketter. Vispa upp ägget lätt. Blanda panko med tacokrydda. Blanda blomkålen först i äggvispet och därefter i panko. Lägg den på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.
Skala sötpotatisen och skär den i tjocka strimlor. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg dem på plåten med blomkål. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.
Hyvla kålen fint. Låt bönorna rinna av. Krama kålen med 2 krm salt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda crème fraiche, majonnäs, limeskal och limesaft. Vänd i kål och bönor. Hacka hälften av koriandern och blanda i salladen.
Servera blomkål och sötpotatis med coleslaw. Garnera med resterande koriander.