Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacopanerad blomkål med sötpotatis och coleslaw

En enkel rätt med allt utom coleslaw på plåten. Den saftiga och syrliga coleslawen passar bra till sötpotatis och den frasiga blomkålen. Bönorna i coleslawen gör den mer mättande och tillför extra protein. 

Tacopanerad blomkål med sötpotatis och coleslawTacopanerad blomkål med sötpotatis och coleslawTacopanerad blomkål med sötpotatis och coleslaw
Panerad blomkål serverad med hemgjord coleslaw Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 kgblomkål
  • 1ägg
  • 1,5 dlpanko
  • 1 påsetacokrydda- (28 g)
  • 12sötpotatisar- (ca 600 g)
  • 300 gvitkål- eller spetskål
  • 1 förpsvarta bönor- (380 g)
  • 1lime
  • 1 dllätt crème fraiche
  • 2 mskmajonnäs
  • 1 krukakoriander
  • olivolja
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Bryt blomkålen i mindre buketter. Vispa upp ägget lätt. Blanda panko med tacokrydda. Blanda blomkålen först i äggvispet och därefter i panko. Lägg den på ena halvan av en plåt med bakplåtspapper.

  2. Skala sötpotatisen och skär den i tjocka strimlor. Blanda dem med 1 msk olja, 1 tsk salt och 1 krm peppar. Lägg dem på plåten med blomkål. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 min.

  3. Hyvla kålen fint. Låt bönorna rinna av. Krama kålen med 2 krm salt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda crème fraiche, majonnäs, limeskal och limesaft. Vänd i kål och bönor. Hacka hälften av koriandern och blanda i salladen.

  4. Servera blomkål och sötpotatis med coleslaw. Garnera med resterande koriander.

Vad tyckte du om receptet?