Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Tacopaj med rostad majs får lite tex mex-smak av spiskummin, oregano och rökigt paprikapulver.
Sätt ugnen på 225°. Blanda vete- och majsmjöl, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en långpanna, ca 30 x 40 cm.
Nagga pajbottnen och grädda mitt i ugnen ca 10 min.
Fyllning: Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika och lök i 2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek tills den fått fin färg. Blanda majsstärkelse med socker, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och cayennepeppar. Rör ner blandningen i färsen och tillsätt vattnet. Låt puttra ca 2 min.
Skiva oliverna. Låt majsen rinna av. Blanda ner oliver och hälften av majsen i köttfärsröran. Häll röran i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.
Rosta den sparade majsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Kärna ur och strimla chilin. Strö majs, koriander och chili över pajen och servera med sallad och gräddfil.