Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tacopaj med rostad majs

Tacopaj med rostad majs får lite tex mex-smak av spiskummin, oregano och rökigt paprikapulver.

Tacopaj med rostad majsTacopaj med rostad majsTacopaj med rostad majs
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 5 dlvetemjöl- (300 g)
  • 2 dlmajsmjöl
  • 250 gsmör
  • 2 krmsalt
  • 3 mskvatten

Fyllning

  • 800 gnötfärs
  • 2paprikor- röda
  • 2gula lökar
  • 2vitlöksklyftor
  • 2 mskrapsolja- + 1 msk
  • 2 mskmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 mskrårössocker
  • 2 tskspiskummin- mald
  • 2 tskpaprikapulver- rökt
  • 2 tsksalt
  • 2 krmcayennepeppar
  • 2 dlvatten
  • 1 burkoliver- gröna (250 g)
  • 1 burkmajs- (340 g)
  • 4 dlost- riven, gärna cheddar

Garnering

  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • sallad
  • gräddfil

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda vete- och majsmjöl, smör och salt, gärna i en matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut degen i botten och på kanterna i en långpanna, ca 30 x 40 cm.

  2. Nagga pajbottnen och grädda mitt i ugnen ca 10 min.

  3. Fyllning: Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs paprika och lök i 2 msk olja i en stekpanna. Tillsätt färsen och stek tills den fått fin färg. Blanda majsstärkelse med socker, spiskummin, oregano, paprikapulver, salt och cayennepeppar. Rör ner blandningen i färsen och tillsätt vattnet. Låt puttra ca 2 min.

  4. Skiva oliverna. Låt majsen rinna av. Blanda ner oliver och hälften av majsen i köttfärsröran. Häll röran i pajskalet och strö över osten. Grädda mitt i ugnen ca 15 min.

  5. Rosta den sparade majsen i 1 msk olja i en stekpanna tills den fått fin färg. Kärna ur och strimla chilin. Strö majs, koriander och chili över pajen och servera med sallad och gräddfil.

Vad tyckte du om receptet?